Rioolreiniging

Rioolreiniging

 

Hogedrukreiniging / Rioolreiniging?

Elke klus vraagt om specifieke apparatuur. Het ontstoppen en reinigen van uw riolering of afvoer buitenshuis doen wij met behulp van aangepaste hogedruk reiniging.

Onze servicewagen heeft een hogedruk inrichting met een capaciteit van 60 l/min. en max. 200Bar. Hierbij maken wij gebruik van div. spuit en freeskoppen. Ruim voldoende om elke verstopping de baas te kunnen. Omdat niet elke ontstopping via de service-wagen te bewerkstelligen is beschikken wij ook over een mobiele spuitinrichting. Zo kunnen wij ook op moeilijk bereikbare plaatsen werkzaamheden verrichten, bijvoorbeeld hoogbouw of achteraf gelegen plaatsen.

Om rioolreiniging te kunnen uitvoeren hebben wij wel een ingang nodig. Dat doen wij vaak door de controleput op te graven of de riolering via een ontstoppingsstuk. Is er geen ontstoppingsstuk aanwezig dan maken wij alsnog deze ertussen. Rioolreiniging is vaak nodig doordat er zich boomwortels in de riolering voor doen of stapelvuil van vetten en fosfaten. Maar ook door deelse verzakkingen kunnen er bodem-kalkschalen los komen en kantelen waardoor verstoppingen komen. Kalkaanslag kan ook voor vernauwing zorgen waardoor de diameter veranderd. Als zo nodig word er in uw opdracht een rioolinspectie uitgevoerd met behulp van riool camerainspectie. Deze inspectie zal de status van uw riolering weergeven en controleren we op breuken of verzakkingen.